Thursday, September 18, 2008

50/ въпрос

via Мечоци

за какво се борят естрадните певци от близкото далечното минало и защо мрънкат, че остаряват в бедност?

по-голямата част (за да не слагам всички под общ знаменател, щото това ми е най-нелюбимото нещо) от естрадните певци, където и да се изявяват, постоянно обясняват как не можели да живеят с едната си там пенсия и как можело толкова заслужили артисти от светлото ни музикално миналото да мизерстват и т.н. и т.н.

всички сме чували (някои сме малко малки, за да помним) за големите турнета на тогавашните родни звезди из Русия..там коя беше ходила в Куба да си пуши пури с Кастро...а знаем и, че тогава да се размотаваш насам-натам (разбирай-да изнасяш концерти) е било лесно и в страната, но за чужбина е било почти немислимо, освен ако не пееш и не си много популярен...

и докато родните таланти са размахвали ръце, сменяли са кецове и са веели рокли пред изпадналите във възторг, аплодиращи и припяващи съветски друзя, твоите баба и/или дядо са се счупвали да работят, за да могат да си плащат наема или да изплащат апартамента/колата/секцията...и нали, ако не са били много фенове на "партията" им е било една идея по-трудно с работа, заеми и там каквото се сетиш.(прибави и малко деца в картинката).

а през последната година половината от тези всичките певци и певици, които са супербедни и едва ли не просят вече, правят коцерти не къде да е, ами в зала 1...ъм...най-вероятно, защото нямат пари за турне из цялата страна... ?

та защо, питам се аз, някой трябва да осигурява каквито и да било средства (освен евентуалните пенсии) на тогавашния ни елит...а пък и тогава не е било като да не е можело да се издържаш с музика.а пък и не сме холивуд, да кажеш, че един път като си станал "известен" (а ти си кестен :P), не можеш нищо друго да правиш... малко странно би било да видиш бритни след 30 години да раздава пици...ама тук нито е америка, нито някой от беге изпълнителите продава колкото бритни....нито пък го даунлоудват колкото нея (що бритни точно дадох за пример...странно)

заслужават ли по-големи пенсии от баба ти, която е учила...после пак е учила...после е работила 50 години и сега получава, да речем, 100 лева?

P.S.:a след 10 години ако и чалгите почнат да искат по-големи пенсии????!!!!а да ви питам аз коко динев ако не може да си плаща издръжката на всичките деца???а???А???и когато дори глория се пенсионира?че тя не е ли заслужила?прославяла е българия...в сърбия и гърция..то да не е малко?

2 comments:

Anonymous said...

благодарим за вниманието :П:П:П.радваме се ,че отново попадаме тук.

поздрави,мила и боряна
пс.чек да саит нау ;)

Bla said...

Естрадата ни не е тъжна, а трагична картинка.