Saturday, August 9, 2008

76/ БНТ - светът през розови очила

via Дзвер

През комунизъма и до днес, БНТ е телевизията, която вдъхва кураж на селския труженик да се изправи срещу битовите трудности и да строи светлото бъдеще.

Всеки в Интернет е чел, че са ни спрели половин милиард евро, заради корупция и покровителство на престъпни групировки от президента и министри. Знаете, че ако до есента не се вземат мерки, ще има още санкции от същия мащаб. По БНТ официално обявиха, че не са спирани никакви евра - само са отложени за малко.

Вие знаете, че инфлацията е не по-малко от 20% годишно и дори по НСИ в момента е с абсолютно най-рекордната си стойност на годишна база от Жан Виденов насам. По новините на Канал 1 Станишев обяви, че инфлацията в последните месеци е с намаляващи темпове.

1/3 от жителите на България нямат достъп до кабелна телевизия, поради липса на средства или живот в изолирани населени места. Тези 1/3 нямат представа, че Станишев лъже по новините и му вярват безрезервно. Не биха разбрали и, че “намаляващи темпове” означава, че инфлацията продължава да расте с по 1 процентен пункт на месец, просто всеки следващ месец ръстът намалява. Тези хора може и да се вържат, че правителството е взело 15 мерки срещу инфлацията, а всъщност правителството е предприело само една.

Мярката на правителството е да си осигури послушни журналисти в Канал 1 и БТВ, за да манипулира безнаказано все същите 30% най-бедни и прости хора.

No comments: