Sunday, August 17, 2008

72/ Под обсада!

via Черна станция

Под обсада съм! Докато седя и пиша тук, долу паркинга и улицата пред блока са окупирани от тежки луксозни джипове и дебеловрати момчета въоражени с картечни пистолети!

Не знам какво става, наложи ми се да отскоча до кварталния магазин и останах втрещен. Некакъв бабаит във видимо нетрезво състояние (но за сметка на това въоражен!) ме посрещна зад ъгъла на блока, поклащайки се и гледайки лошо. Пред входа на отсрещната кооперация имаше още трима. Там се намира т.нар. клуб "Стерео стая", собственост уж на певицата Мария Илиева, но по-вероятно на някой добре облечен любовник от сенчестия бизнес. Въпросното заведение функционира под някаква много странна форма. Няма реклама или табела, няма афиши с предстоящи изяви. Единствено една малка лепенка на входната врата подсказва какво се помещава в подземието на блока. Предполагам, че много от съкварталците дори не подозират за съществуването му, като и самият аз разбрах съвсем случайно. Всичко това доста повече прилича на VIP бардак, нежели на музикален клуб.

За съжаление на носех у себе си телефон, но сами се досещате, че да опитам да направя снимка в подобна ситуация би било повече от необмислен риск. А гледката наистина си струваше. Тежко въоражени бандити дерибействат на 500 м. от ДАНС, а хората ги е страх да пресекат улицата! Дали някой все още вярва, че има държава?

1 comment:

sekwent said...

тия на снимката са почти като нашите( http://monokom.org/wordpress/?p=35 ) :D:D:D