Tuesday, July 31, 2007

Really pissed!

via Дафо

На протеста снощи били предимно хипари... Това беше мнението на една новопозната 18-годишна девойка. Лично мнение. ОК, ама това си мисли голямата част от народа български. Вие, "наследници на древни воини, на юнашко племе, с история вековна"... Но май не е много точно това. Т.е. вчера имало 3500 души, почти двойно на предния път, добре, много добре дори! Но при народ от 7 милиона... Дали?

Навивах всички приятели и познати да дойдат, но уви - на който не му се идваше, който имаше работа, който казваше - "Ама Дафар - То няма смисъл! Кво ше постигне тоя протест?" Същото ми разправяхте като ви навивах да гласувате за Зелената Партия на Евроизборите! Смехурковци. Целия български народ! Радвате ме, сериозно. /System Of A down - U-Fig, по-досетливите ще разберат за кой точно момент говоря!/

Независимо какво е точно заглавието на протеста, шествието, митинга... Щом е свързано с природата (Българска или каквато и да е друга), щом има за цел опазване на дори 1 стъпка земя от хода на човешката "цивилизация", Българина, като пример за народите от развиващите се страни (каквито с членството си в ЕС, трябва да бъдем), трябва да излезе в масовостта си! Да покаже, че е израснал достатъчно, за да му пука за природата, за планетата, за родината ни! Защото, не знам, може към края на дните ми в месторождение да пише Планета: Земя, и толкова! Замисли се!

Българина живее в миналото. Вълнува го повече това, че агент Гоце взимал заплата от ДС, отколкото това, че днес и утре природата му бива изнасилвана. Не само плажните ивици, Странджа, Банско, Боровец и прочие. Забравяме Марица Изток, Кремиковци, КЦМ-Пловдив. Българина чува името "Нихат Кабил" и настръхва! "Шибан турчин!" Но дали е единствения, който се смята за безсмъртен, на върха на света, недостижим и ненаказуем? Едва ли! Но е турчин, и това стига да бъде на върха на езика на всеки "загрижен за страната ни гражданин".

Ще си позволя да цитирам Бичето: "Ти сереш - и аз сера!/Но твоите говна отиват в Искъра." Разбирай както щеш. Пред природата нямаме етнос, политически, религиозни убеждения. Отсеченото дърво си е отсечено, независимо дали е отсечено с Hilti или с на дядо ти секирата. Ама на българина впечатление му прави кво ше стане после ;) Дали чичо Доган ше се плацика във басейна във новопостроената вила или бате Волен. Има значение, от мен да знаеш!

Българина е първосигнален.
Казваш му "Чшш айде да гласуваш за ЗП на Евроизборите, щото наистина има смисъл" Той казва "Мани ги тия, бе, пияници са сичките!" или отива да гласува за да речем... Атака, ДСБ, БСП...
-"Що?"
-"Ми против ДПС, бе Дафар!"
Спомням си като бях малък имаше лаф или в Ку-Ку, или в Каналето, че за всичко е виновна БСП... ('Тангра - Оловния войник' ми говори "...Как странно всичко се повтаря пак...") Преди обществото се делеше на сини и червени, сега на анти-ДПС и "турци". Е браво, бе!
Българина не е гостоприемен. Ще ми кажете "Ама ти как си оцелял тогава, ако не бехме гостоприемни?". "С мъка!" Ще отговоря.

Не са ясни условията, при които е станало пребиването на двамата шведски туристи онзи ден. Но аз вярвам, че иракския им произход и по-тъмния цвят на кожата е бил определящ момент. Догодина няма да имаме шведки по морето, може никъде да нямаме шведки... Че и шведи няма да имаме. Защото в Швеция, тези двамата са ШВЕДИ! За тях краля и кралицата са плащали от личния си бюджет до навършване 18 години, месечно издръжка раввяваща се на около 700 щатски долара. Знам добре, защото имам роднини там. Дори когато прочетох новината първата ми мисъл беше - "Аммар!!! Той е на някъде 24 в момента! Спокойно, той стана религиозен, няма как да се е напил в дискотека, пък и щеше да звънне, ако идваше в БГ."

Мисълта ми беше, че в шведската преса, поне това което успях да прочета на английски, не се и споменава иракския им произход! Ако това беше в България...
- Ама шведите са много либерални, бе... Те правят шведски тройки и не могат да си задоволяват жените!
- Що бе? Да не би да не те е задоволил швед? :O
Постъпката може да се разглежда като чисто хулиганство. Може и наистина да е така. Но това едва ли ще каже на туристите идващи да се повеселят на Черноморието ни: "Споко! Гаранция давам, не се притеснявай!"
Ако този охранител не бъде осъден на доживотен затвор, колегите му не бъдат подведени под отговорност, заедно с дежурните полицаи и всички свързани със случая, заедно с общинския съветник... Лично отивам да протестирам пред съда! Че това си е предумишлено убийство по особено тежък начин!!! Къде се намират тия, бе? Ирак, Афганистан, Дарфор?
Природозащитник пребит от скинари в Борисовата... От ромски етнос... Холандски природозащитник му се притичва на помощ... И него пребиват, заедно с още няколко български "еколози".
Българина не трепва! Казва: "Нормално! Скиновете всеки ден бият цигани, нищо ново под слънцето!"

Никой не се замисля - Ама за какво му е на "братовчеда" да защитава Странджа?
/Things that make you go: Hmmm ^-)/
Нямам какво повече да кажа. Изчерпах се. Засега!

No comments: