Tuesday, July 17, 2007

Десет лъжи, които станаха истина

via ivoberov

За демократичните промени, за Слави Трифонов, за криминалното приватизация, за Бойко Борисов, за турското робство, за авиокомпания Балкан и още четири поне. И последствията от тези лъжи


1- След демократичните промени през 1989 година България беше ограбена и разпродадена.

Голяма лъжа. България беше ограбена много преди това.

Правителството на Луканов България завари България с 1 милиард и половина долара в хазната при външен дълг повече от 10 милиарда долара.

Много любопитно е, че при следващето правителство – това на Попов, тези милиард и половина бяха изчезнали и в хазната имаше само

Осемдесет милиона долара.

За да се закрепи някак финансово България беше принудена да сключи споразумение с Международния валутен фонд.

2- Слави Трифонов е патриот.

Не е вярно. През 1997-98 година, когато България сключваше съдбоносната за бъдещото й развитие газова сделка с Русия Слави Трифонов застана откровено на странатта на Русия и Газпром.

Дори разправяше в шоуто си, хилейки се, как Рем Вяхирев щял да дойде в България за да разгони българските министри.

3- Ние сме наследници на траките.

Не е вярно. Още през втори век сл. Хр. траките биват погълнати /асимилирани/ от римската империя и започват придобиват съзнание на римски граждани. По време на Каракала / 212 година сл. Хр/ те стават римски граждани по право. Говорят латински на север от Стара Планина и гръцки на юг от нея. Приемат славяните, нахлули в земите им през 6-ти и седми век като варвари. И имат основание. Славяните грабят тракийските селища, опустошават ги, палят, грабят и избиват жителите им. Траките бягат от славяните чак в гръцка Егея, търсеийки на закрила от империята. Славяните не приемат нищо от тракийската култура. Но и без това безсписмената тракийска култура вече отдавна е била романизирана.

4- Задари криминалната приватизация България изгуби активи за 22 милиарда долара.

Пълни глупости. Ако България имаше толкова активи, не би обявила мораториум върху плащанията и най-вероятно щеше да си остане комунистическа страна, редом с Куба и Северна Корея. Активите на България / приблизителната цена на предприятята за разпродажба/ бяха между два и два и половина милиарда долара.

5. – Бойко Борисов успешен полицейски секретар, успешен кмет и голям мъжага.

Не е вярно. Той е женствен, а не мъжествен. Отличителна черта на мъжествените хора е способността им да поемат отговорност. Борисов никога за нищо не е поемал отговорност. За всичките си провали и неуспехи той винаги е обвинявал другите. Бойко Борисов е по-сеутен е от всички манекенки в България. А суетата е отличителната черта на жените и женствените мъже. Затова Бойко е женствен, а не мъжествен.

По време на бойковото секретарство бяха извършени най-много поръчкови убийство през цялата нова история на страната и нито едно не беше разкрито. / Всъщност възможно е броя на тези убийства да бъде задминат от днешното упавление/

А който смята, че Борисов е успешен кмет нека просто се разходи по улиците и се огледа.

6. - По време на турското робство турците са наричали българите “рая”, като по този начин са изразявали презрението си към тях.

Не е вярно. В турската империя “рая” са се наричали всички данъкоплатци, незивисимо от народността и вярата им. “ Рая” са били и турските данъкоплатци. Раите са били свободните хора, обикновено земеделци, за разлика от висшите чиновници /кулите/, които са били роби. Роб и бил и самият велик везир. Той, за разлика от раите, които е трябвало да бъдат съдени по законите на шариата е могъл да бъде убиван без съд и присъда.

7. Авиокомпания “ Балкан” беше продаден на евреина Гад Зееви за нищожната сума от 200 хиляди долара за да бъде съсипана.

Пълна глупост. Не само защото никой не купува предприятие, за да го съсипе.

Балкан показа, че е губещо предприятие още през 1993-та година. Значи е било съсипано много до тази година, включително от началници като бащата на Милен Велчев, който му беше търговски директор до 1992-3 година. От 1993 година авиокомпаниятта започна да трупа дългове и затова беше включена от Жан Виденов в списъка на преприятията за ликвидация / нещо, което българаските журналисти скриха/. Продажбата на Гад Зееви само даде глътка въздух на авиокомпанията.

.8. България е най-старата европейска държава и страна с хилядолетка култура

Първите варварски европейски държави възникват още в пети и шести век след Христа. Разбира се, доста от тях се сливат, разделят, или си променят имената, но това никак не ги прави по-малко държави от основаната след един-два века България. А колкото до твърдението, че България е страна с хилядолетна култура, то е толкова необосновано и пресилено, че дори не си заслужава опроверженията.

9. Костов е крадец.

Не е вярно. Ако за някой политик може да се каже, че не е крал, това е тъкмо Костов. Той беше разследван в продълъжение на поне четири години и от Данъчните власти, и от Прокоратурата, и от Държавен и финансов контрол, и от НСБОП, и от Сметната палата, че и от Външното Министерство дори, и всички тези държавни служби не успяха да го уличат в нищо, въпреки желаниесто си да се харесат на широките простонародни маси и въпреки старанията на Филчев, който мразеше Костов.

10. Симеон Първи е велик български цар, който съгражда силна държава.

Не е така. Вместо да изпозлзва слабостта на Византийската империя през девети и десети век, за да съгради силна държава, Симеон разпилява варварската мощ в ненужни войни от които страната ни няма никаква полза. Малко преди смъртта си Симеон погубва цялата българска армия в планините на Хърватия. “Великият” Симеон оставя след себе си една слаба, обнищена и обезкървена от войните държава, която лесно губи всички завоювани земи и бързо пада под византийско робство.

Единствената заслуга на Симеон към “българщината” са няколко превода на свещени книги от гръцки на български.

Между другото на Симеон е бил почитател на гръцката култура и затова са му викали “ гръколюбеца”. Такъв му е бил прякора / прозвището, ника/.

...


През изминалата седмица се появи и още една лъжа, която също може да се превърне в “ истина”

Това е лъжата, че Плиска и Преслав са първите каменни средновековни градове в Европа.

Хайде, познайте от първия път кой я езрече.

Точно така.

Познахте.

Той е.

БДШнаНИМ / Произнася се Бъдъшънаним/

Божидар Димитров, Шеф на Националния Исторически Музей.

Професорът, историкът и любимецът на широките простонародни маси.

Между другото Бъдъшънаим е толкова историк, колкото и професор. А професор Божидар Димитров никак не е . Защитил е само дисертация, която му е била призната поради заслуги към Държавна сигуронст. Самият той обяснява мнимото си професорство с твърдението : “ народът ме удостои с това звание”. Тук вече Бъдъшънаим е прав. Народът си го харесва. Защото той е популист, а не историк.

Популистът е човек, който говори на хората това, което те искат да чуят.

Доста доходна професия.

Много даже.

Бъдъшънаним е за историята онова, което е за политиката БББ –то / Бате Бойко Борисов, да се чете “Бебебето”/.

Не случайно Бебебето и Бъдъшънаиим са си фенове / почитатели/ и се поддържат един друг.

Захванали се един и същ доходен занаят.

А пък що се отнася до“каменният град” Плиска, той

“ представлявала просто укрепен лагер, сбор от палатки или примитивни жилища, заобиколени от високи землени насипи “

Това е цитат от книгата на историка Стивън Рънсиман “ Историята на първото българско царство “. Но същото можете да прочетете и при всички истински историци – Петър Мутафчиев и Васил Златарски, например. А Рънсиман не е някой чуждастранен зложелател на българщината, а искрен приятел /днешните биха употребили думата “фен”/ на България. И в никакъв случай на би я клеветил.

В укрепения лагери “ Плиска” и “ Преслав” каменни са били само ханските палати. Построени от гръцки архитекти и гръцки майстори.

То това си върво по подразабивране. Защото от гърците сме взели не само архитектурата.

Взели сме всичко.

Религията, законите / Юстинияновия кодекс/, писмеността, живописта, философията, литературата, занаятите, че дори и начина на живот / при висшите съсловия/.

Другояче не би и могло и да бъде.

Навсякъде, в цяла Европа, варварите приемат културата на Древния свят / Рим, Гърция, Византия /.

Варварските народи и държави би трябвало да се гордеят с умението си да приемат и размият древната европейска култура.

Много от тях го правят.

Не и българите, обаче.

Българите се гордеят с това, че са громили империята и са отстоявали племенното си своеобразие. Което се изразява в незнайно що.

Може би в кумиса и конската опашка. Или в прабългарския календар, много по-неточен от Юлианския, щото лунен. Или в Именника на българските ханове. Който всъщност представлява ичъргубоилски локуми от рода на “уважавеш ли ме ти мене”, разтеглени след някоя багатурска разпивка. И записани на гръцки, от гръцки пленници. Щото ханските хранени хора не са се научили да пишат и четат. Може би от мързел. Или защото са считали, че тези занимания не съответстват на багатурското им достойство.

...

И все пак в някои от лъжите, които станаха истина, сякаш има и нещо смислено. Особено в историческите такива.

Нали те сплотяват иначе разединените простонародни маси. Нали лекуват чувството им за малоценност след поредицата национални провали. Нали ги снабдяват с толкова нужното им чувство за самоуважение и гордост. Нали ги вдъхновяват

Да, снабдяват ги. Изпълват ги. Утешават ги. Вдъхновяват ги.

Както хапчетата екстази изпълват, утешават и вдъхновяват някои свенливи и притеснени юноши.

Както домашната ракия изпълва селските философи, утешава градските неудачници и вдъхновява бездарните съчинители.

Възторзи, които траят до изтрезняването.

Когато всички се събуждат навъсени, мрачни и зли.

А най-лошото на тези привидно полезни лъжи е, че пресъздават и пренасят през вековете един варварски набор от ценности.

Възхищение пред Бебебето. Пред Българо- Багатурския Бабаитизъм. Пренебрежение към ценностите на гражданското общество, към към умствените усилия и към съграждането.

Евалла, аферим, машалла на Крум. Голема работа шъ знайш. Страшн работа. Пил от кратуната на Никифор. Е тва е пич.

Крум, който разруши и опустоши/ без да съгради нищо/ блестящи градове като Месемврия, Силиврия, Адрианопол, Девелт и Сердика, вместо да ги засели, обживее и разшири ?

Защо ?

Защото идва от степите на Панония, където прабългарските и аварските орди приемат за заплаха всичко по-високо от юртата.

Никакви средновековни градове не строят българите. Българската родова върхушка наготово се настанява в превзетите византийски градове.

Но...май е достатъчно вече написаното дотук.

И без това днешните наследници на многовековната ни култура и цивилизация и защитници на българщинията не могат да напрегнат съзнанието си за прочитане на слово по-дълго от две страници.

И най-много след две страници прескачат надолу / или нека кажем скролират даун, за та употребим една изконна българо-багатурска дума/, за да видят края. Да не се минат нещо случайно нещо.

Та ето го и краят.

Благодарение на всичките лъжи, които станаха истина, / а те са много повече от десет/ българите вероятно ще си изберат за кмет и премиер един пълен простак и неудачник. Една свързана с престъпния свят мутра. Един женствен и суетен тарикат

И това ще бъде само външният израз на едно изопачено възприемане на действителността. Изопачено в най-дълбинните си измерения.

Изопачено от системата, калъпа, матрицата, парадигмата, образеца, който съвсем съзнателно се натрапва от група богати и хитри тарикати.

Е, ще отречете ли всичко това ?

Разбира се, повечето от вас ще го отрекат.

За да не се признаят за минати, най-малко.

Хора, нека пробием Системата.

2 comments:

Anonymous said...

Половината от написаните неща са пълни глупости.За политиците нещата са горе долу така, с малкото изключение че Костов също доста пооткрадна чрез подставени лица.Тотални глупости са историческите ви напъни.Няма да се впускам в обширни обяснения,който иска да чете,из нета е пълно с информация - само ще кажа че прабългарският календар е обявен от UNESCO за най-точният създаван,а началното му около 4500г. преди н.е. Та моля не пишете глупости каква варварска паплач е дошла тука да изтреби "горките" траки, защото според ДНК анализ на българи 52% са тракийски гени,и само 12% славянски!

Топблог said...

абе Глупости ама има и истини