Friday, September 28, 2007

Бойко Борисов и "остраняването" на предатели от ГЕРБ

via Бойко Борисов

Във вестник "Сега" има интересен анализ, вижте част от него по-долу, а за целия текст - посетете сайта на вестника.

"Ще намерим начин да се разделим с всеки, който предаде идеята и омаскари партията. Това заплаши своите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов малко преди началото на кампанията. Той не обясни как точно ще стане това. От ГЕРБ обаче вече накараха всички свои кандидати да подпишат декларация за лоялност към партията и казаха, че това ще е основното им средство за борба с предателите."

***

"Най-интересна е последната точка в декларацията, в която кандидатът декларира, че ако напусне или бъде изключен от групата съветници на ГЕРБ, едновременно с това ще подаде и оставка от изпълняваната длъжност. Ако не стори това, ГЕРБ има правото "публично да обяви становището си по моите действия, да огласи причините за отнемането на политическото доверие от мен, включително да уведоми обществото за конкретни факти, свързани с моето поведение, както и данни за личността ми"."

***

"Любопитен обаче е текстът, според който ГЕРБ ще огласява факти и данни за личността на отцепника. Това мирише на милиционерщина от километри Няма друго определение, когато някой събира данни за някого и си ги пази, за да ги извади в подходящ момент. Да не говорим, че това всъщност е един вид признание отстрана на ГЕРБ, че кандидатите му не са особено читави. Казано с думи прости, от тази декларация излиза, че хората на ГЕРБ си имат кирливи ризи, но те ще бъдат извадени наяве само ако те се издънят нещо и генералът свали доверието си от тях."

***

Какво разбираме от тази новина?


1. Че ченгесарницата на Борисов има доста досиета. Като се замислите - дали за бившия шеф на НСБОП ген. Ваньо Танев няма данни за корупция? Ами за някой от другите бивши ченгета?
2. Че Борисов няма да се посвени да освини който и да е, ако той/тя има мнение, различно от Борисовото.
3. Че нищо ново не е измислил - механизмът с отстраняването бе обаятелно описан от Симеон Сакскобургготски, но така и не се задейства по време на управлението на НДСВ. Спомнете си само Стела Банкова, Никола Николов и всички останали депутати, които напуснаха НДСВ, но не и Парламента.

No comments: