Tuesday, September 18, 2007

Как преподавателите пробутват своите учебници..

via Silvy

Днес бях на лекции при един професор, чието име няма да споменавам, както и дисциплината, по която ни преподава.

И какво се случи..той най-учтиво ни помоли да си закупим неговия учебник, в което няма нищо лошо. Странното беше как го направи..По един доста интересен и дори смешен начин.

Първо започна с обяснения как само този учебник ще ни свърши работа, понеже е най-новият за момента с най-актуалната информация, докато в другите учебници по дисциплината информацията е остаряла..След това продължи с излияния, че преподавал и във Варна и че този конкретния учебник е издаден там. Т.е., ако ние тръгнем да го търсим тук в София ще го намерим много по-скъпо (18 - 20лв.), заради транспортните разходи..И така, той решил да ни направи услуга и ни донесъл "специално" 60-тина копия, ей така, за да не останем ние без учебници или пък да не се излъжем да дадем толкова пари..И на каква стойност си мислите ни предложи дадения учебник...Ние си помислихме, че ще каже 15лв., но не!..Само за "скромните" 10лв.

Погледнато реално 10лв. не са много пари, даже са нищо, но това, което ни озадачи беше последвалите думи на професора: "А..кажете и на останалите студенти, че без този учебник няма да си вземат изпита!" Т.е. той най-любезно ни накара да си купим неговия учебник, защото в противен случай няма да си вземем изпита.

И така, всички от присъстващите студенти без много да се замисляме, си купихме конкретния учебник с надеждата това да ни помогне да си вземем изпита при този професор..или поне да не ни навреди :)

No comments: