Saturday, October 11, 2008

41/ Продължение в Биг Брадър

via Girls Gone Wise

Общо-взето, по информация най-вече от форуми разбираме, че в Биг Брадър 4 има единадесет нови участници. Всички те са мъже, като един от тях се определя като гей - Мартин от Харманли.

Той, както и Даниела напълно отговаря на изградените стереотипи за това що е хомосексуален мъж. Доста е дразнещо, че под предтекста да има репрезентация на различните етноси, религии и така нататък за предаването се избират безкрайно стереотипни образи, които освен да затвърдят в масовото съзнание представите за феминизирания гей и мъжкараната, могат да допринесат допълнително за царящия напоследък негативизъм и омраза. Видео визитките им също, по мое лично мнение са доста тенденциозно изработени. Тези предавания по никакъв начин не допринасят да преодолеем и омразата и страха, които царят вътре в общността ни, интернализираната дискриминация и да се консолидираме по някакъв начин, който би ни позволил да си търсим правата заедно (в това се убеждавам, като обобщавам мненията на лесбийки).

А доколко е търсен ефекта на фрийк шоуто (където ние сме главния номер) - от източник (както добре се знае, в ЛГБТК общността има само one degree of separation) научаваме, ча Даниела първо е кандидатствала за “Пълна промяна”, но явно продуцентите са решили, че ще свърши по-добра работа в ББ. Това не е потвърдена информация, но пък втвърдява мнението ни за търсен ефект на гърба на различни групи, които и без това страдат от дискриминация.

Дано не станем свидетели на грозни сцени.

No comments: