Wednesday, May 7, 2008

124/ Великден като Ком-соц-празник

via miralyub

Общината в града ни организира обещаните Великденски тържества едва ... днес. След като празниците вече свършиха.

Какво видяха очите ми- песни, танци, изложба на козунаци и рисунки в центъра на града . За отбрана публика обаче. Защото часът е 11,00, а денят - работен. Всеки е поел служебните си ангажименти и присъстващите истински граждани, за които е цялата патардия и разточителство, се броят на пръсти. Представляват ги няколкото майки с деца и пенсионери, минали оттам случайно.

Но пък има към 60-ина чиновници от администрацията организатор. Масовка. Така де, съвсем по почина: като сме администрация от безделници, що пък да не си спретваме вътрешноведомствени празници....на открито. Като компенсация в случай, че някои от тях може да не са празнували подобаващо по къщята си и сега да сторят това в задушевна колективна обстановка.

Пълна недомислица и груба организационна грешка на хората на Големия Първи. Да се чудиш и маеш за какво хвърля тлъсти хонорари за скъпи имиджмейкърски външни услуги, след като така не се прави. Като подминеш истинския ден и отложиш събитието за после, то никога не стига до хората, за които е предназначено.

И това не е първата тъпа изцепка на гърба на данъкоплатците. По Коледа същите си спретнаха грандиозен коктейл. Храна в изобилие, а гостите - не толкова. В резултат на което на следващия ден организаторите чиновници на вторичен коктейл доунищожиха остатъците, вместо да ги раздадат на бездомните и нуждаещите се.

Иначе ореваха света, че се налага "стягане" на коланите, защото бюджетът бил малък и наследствено обременен...

No comments: