Monday, December 15, 2008

13/ Резиденти, агенти, явочници, славейчета…

via Municeps

Добре че обявиха поредната доза агенти, та да спрем да си говорим за санкциите от ЕК.

Утре чакаме следващия скандал, за да спрем да си говорим за агентите от БНТ.

От всичко чуто през последните часове, си правя следните изводи:

1. Най-добрите, най-умните, най-качествените са били оглеждани и канени да сътрудничат. Ако някой не е бил поканен, значи е бил (и все още е) тъп и некадърен.

2. Те всички са сътрудничели в името на Родината, а не на КГБ, и са били възнаграждавани със софийско жителство, кола Лада (Москвич – не) без опашка, жилище, за децата – хубаво училище, пътувания в чужбина, кариера, и втора заплата – с малки вноски, но редовно.

3. Те всички са горди с това, което са правели, и пак биха го направили. А тези, които не са горди, са изненадани, изумени и съсипани от тази инсинуация, защото никога, ама никога не са и помисляли за сътрудничество.

4. Те са истинското богатство на нацията, защото всичките са на директорски или подобни постове и по време на демокрацията. Който днес не е директор, е бил (и все още е) тъп и некадърен.

5. Когато някой от тях е поемал по пътя на партийното лидерство, е бил освобождаван от патриотичния дълг, защото партията-майка все пак се е срамувала от тези си дечица – службите.

Ясно ми е всичко като бял ден, както и това, че съм от тъпите и некадърните.

И все пак:
И ти ли, Димитри?

1 comment:

Anonymous said...

Е байо ти Дмитри го написа и тая година и пусна линк дето това сам го е обявил преди 2-3-4 години.
И не че е бил агент, а са го уволнили щото не им е сътрудничел :)

Прочети му изказванията в 'сега'.