Monday, January 28, 2008

150/ Изводи и поуки от "Острова на изкушението"



via Playboy monitoring

Да систематизираме набързо какво научиха или си припомниха зрителите от любовно-прелъстителското риалити, което приключва тази седмица:


1. Мъжете рядко пропускат възможност за флирт и дори за изневяра, освен ако не са някакви особено отчаяни комплексари. Особено ако наоколо няма камери и микрофони.

2. Жените харесват "натурални простаци" като Андрей. Може да се дистанцират от тях публично, може да не искат да си го признаят, но като цяло този тип мъже ги привличат. За една жена няма нищо по-естествено от това мъжът до нея да е нахален и егоист. Важното е в определени моменти просто да й обръща внимание по правилния начин. Това е достатъчно.

3. Мнението на мъжа за непознатите жени като цяло е същото като онази популярна фраза за секса и пицата - дори и когато са кофти, пак са достатъчно добри.

4. Колкото и рядко да го признават, жените харесват добре изглеждащите мъже, независимо колко тъпи и скучни са те - по същия начин, по който един мъж няма нищо против жената до него да е хубава, макар и много глупава и скучна. Второто обаче се приема за аксиоматично, докато първото масово се отрича.

5. Обречен на голямо разочарование е всеки мъж, който прибързано реши, че жената до него му е в кърпа вързана и че ще направи онова, което той планира и очаква. Тя всъщност по правило ще стори точно обратното - дори и да не е убедена, че така трябва, и дори предварително да знае, че после ще съжалява.

6. Прекалено голямото внимание, което мъжът обръща на една жена, винаги е тълкувано погрешно от нея. "Имам нужда от свобода, задушавам се, не искам да ми се навлиза в пространството" и прочие клишета всъщност маркират едно-единствено нещо - жената по природа отказва да повярва, че е достойна за такова голямо внимание и го приема като нещо нередно и съмнително. Нейната логика е следната "Щом този е толкова обсебен от мен, значи не струва много, а може би и мога да намеря нещо по-добро от него".

7. Мъжете се страхуват от силните и умни жени. Под-извод на този извод е, че силните и умни жени са обречени, в една или друга степен, на самота.

8. Глупавите са най-щастливи. И мъже, и жени.

9. Любовно-прелъстителско риалити без секс не става. Няма рейтинг, колкото и поучително иначе да е.

No comments: