Thursday, April 3, 2008

134/ Седмична хроника на кмета с пружина живеещ в телевизора

via Ssstto

През изминалата седмица, от неделя до днес, смелият кмет на 30% от българите извърши много подвизи от телевизора срещу тройната коалиция, главно интервюта, заслужено влезли в графата топ-новини.

В неделя след прибирането си от Мадрид, където Европейската народна партия го прие и короняса за цар на опозицията (или по европейски абсолютен лидер на десните партии), а Ален Делон го поздрави любимецът на медиите даде първото си телевизионно интервю на Цветанка Ризова по Нова телевизия.

Не съм го гледал, но Бойко продължил да е навит с пружина и като го питат за проблемите на София да отговаря едно и също нещо-да обвинява някой друг, в случая Р.Овч. за трагичното положение на столицата. По-рано, когато беше в Мадрид и го питаха Вие така ли смятате да я карате с премиера, да се карате през медиите Бойко направи точно същото - откри огън по Станишев. И в събота 16.02 в предаването на Битиви разпръскващо всяка седмица всемирна мъдрост-Сеизмограф Бойко отговори в същия дух. В Сеизмограф беше поне третото му интервю от телевизора за шест дни.

В петък по Нова телевизия беше второто при чичко Коритаров. Бойко защити висококвалифицираният и много интелигентен свой заместник по финансите Минко Герджиков. Мустакатият Минко е бил шпионин на Държавна сигурност и не е забравил как се подлива вода на обществото-миналата година по време на изборите той направи зрелищна визита в Екоминистерството,
там се срещна с някои важни клечки и заедно произведоха мегамедиино събитие когато после се появиха и пред тълпа диви репортери изрецетираха стихотворението си "Постигнахме договорка за боклука на София и той отива в Суходол". После отчаяните суходолци дадоха на съд Софийска община, но съдът се произнесе, че няма документирано решение на какъвто и да е носител освен в развинтеното въображение на медиите което Суходол би могло да оспори за да спре повторното отваряне на сметището. Освен това Бойко Борисов обясни на Чичко Коритаров кого трябва да ругаят софиянци - Правителството. Разбира се.

В четвъртък Бойко не прие оставката на заместник- кмета по образованието Йорданка Фандъкова. Тя беше кмет за един ден в деня когато сектата на хакерите проведе успешна виртуална атака срещу София и показа на софиянци къде зимуват раците. Но Бойко уволни виновникът за неуспешния старт на Политка2.0-директора на отдел "Образование" Камен Йорданов.

No comments: