Thursday, March 13, 2008

139/ Комплексарщината българска

via Nakom.biz

Потресе ме просто следната простотия - пълен цитат на новината.

Валя Балканска си партнира с The Beatles в космоса

Песента на The Beatles “Across the Universe” ще стане първата песен, която ще звучи от земята директно в космоса.

“Across the Universe” не е първият запис, който звучи в космическото пространство, но е първата песен директно излъчвана от земята, предаде NASA.

През 1972 г. песента “Излел е Делю Хайдутин” на Валя Балканска е включена в Златния диск с музика от Земята. През 1977 г. записът е изпратен в космоса със станциите “Вояджър” 1 и 2, които ще се реят в космическото пространство 10 хиляди години.

Целта на “Across the Universe” е да достигне северната звезда Поларис, която е на 431 светлинни години от Земята.

“Добра работа, NASA“, каза Пол Макартни (Paul McCartney) в официално изявление. “Изпратете любовта ми на извънземните“, допълни бившият Beatle.

Събитието е по повод 50-та годишнина на NASA.

Тази глупост е преписана дословно от avtora.com.А преписвача е по-некадърната медия - dir.bg, чиито лайф-стайл писания от сорта на “звездата Цецка смени визията си 4 пъти на концерт след ядене на пресни круши”, и “мис Тутракан засне провокативна фотосесия за новия брой на в-к”Млад свинар”" ме изпълват с умиление и ескалиращо желание да изпратя колет с бомба на “творческия” им колектив.

Да не беше жалко, щеше да е много смешен фактът че няма нищо общо с първата излъчена пряко в космоса чрез радиопредаване песен (по случай 50 годишнината на НАСА), и вечното напомняне че песен на Валя Балканска лети в космоса с “Вояджър”, чиито предавания заглъхнаха отдавна, а самата Балканска отглеждаше добитък в някакво село в Родопите за да се прехранва (четено в интервю с нея, не от жълтата преса).Но е забавно как непрекъснато ни се напомня че трябва да сме горди от някакъв си факт - може би че някое извънземно ни е чуло и оценило по-достойнство.Разбира се в официалния анонс, добре отразен тук не се споменава нищо нито за Валя Балканска, нито за кисело мляко, нито за терлиците на умния и некомплексиран българин (такъв няма). Споменава се само за Пол Макартни, а нищо за българина Ахмед, шурей на Пол Хенкс.Срамота.

Разбира се този извор на комплексарщина не надминава една статия от пародийното списание “Плясък”, което в опита си да звучи хай-лайфно, на корица бе публикувало статия, в която въз основа на предстоящата сватба на Слави Трифонов (която така и не се състоя), бяха описани към цупурнайсет вида сватби които видиш ли, дългия можел да предприеме.Разбира се статията беше с някакво име в което се споменаваха “сватба” и “Слави Трифонов”.Изобщо гротеска медийна.

Всеки път като на летище София кацне някой олигофрен, като отдавна залезлия Жан Клод Ван Дам (за да снима на евтинджос новия си хитов си порно-екшън “Половите органи на смъртта” например), и тръсва някоя глупост от сорта на “Ваша страна много прави щастлив мене, имате много красив жени, хубав природа и много вкусен кисело мляко”.Това изпълва с радост купчина олигофрени.Да им е честито.Ще хвана някой от тях, да ми обясни как метален диск на борда на изкуствен спътник, може да прави компания на радиовълна.

1 comment:

Anonymous said...

И друг път да ни хулити нашия Цар! Щоту той ни врара в Йвропейския Съюз е в НАТУ, щоту раздади царски кредити, щоту поструй чишмички, щоту й мъдър и добър!
И щоту има многу дица и ощи по-многу внучьета, и тъй умножава Царския Родъ, роят са нови благуродни души, които милеят за знанье, възвишенни идей и любородни заниманийа!
Разбирети най-сетни!!!
И ощи щоту разкара от властта Ванко (Костов, нье Ванко1), да опустей дано.
Аз имамъ срах от Господа, ама вий нямяти! Щото й казано в Свитоту Писанийе:
“Бой се от Бога, почитай Царя”!
А вий, килеши с килешити, хулите своя Цар, Господ сили да му дава! И са молити на Ванко (Костов, нье Ванко1), кат на икона му съ молити. Ама кой са моли на ничистивци прави гулям грях и ши иди право в ада! И ако хулити своя Цар пак ши сгришити и ши идити право в ада! И ши ва ръчкат там дяволите, на шиш ши ва въртът и ши ви викат:
“Ей туй заслужавати вий протофунгьелли, килеши и хаймани, дьет ни слушати Баба Коконица.”
Да, туй очаква секи, койту хули своя Цар, Господ сили да му дава! Покайти са, дяца, покайти са дордету не й късно!