Thursday, February 7, 2008

145/ Празни надежди 2008

via lyust.org

Или по-точно на какво да не се надяваме през тази 2008.

Да не се надяваме на:

1. Българските политици. Това, ако някой все още не го е разбрал, значи или е сериозно облагодетелстван или няма грам мозък. Всичко, което постигнете, ще е въпреки тях, а не благодарение на тях.

2. Полицията. Тук нещата стоят като с политиците. Тук таме може да попаднеш на кадърен полицай, ама когато началниците са му празноглавци или тиквеници, положението си остава същото.

3. Здравеопазването. Тежко на всеки, който опре до него. Най-много да стане по-болен. Ся май ще вдигат и цените на лекарствата. Лекарите от година на година стават все по-алчни и по-некадърни. Е, добре че и там има изключения.

4. Край на чалгата. За съжаление, тази музика вместо да се забрани, се популяризири масово и я слушат все повече хора. Нормална музика вече почти не се прави, а певеците с имена звучащи като марки на вафли стават все повече. Световната тенденция също е към чалгата, затова спасение от нея няма.

5. Измислени герои. В това число се включват всякакви медийни издънки на последните години, които по един или друг начин решиха, че могат да се занимават с политика и/или да дават акъл. Това се отнася особено за пожарникари, фотографи, педерасти, футболисти, мутри, музиканти, риалити идиоти и тн.

6. Клубният ни футбол. Нашите клубни отбори, начело с Левски и ЦСКА, се състезават кой ще направи повече глупости. И едните и другите мислят, че като спечелят титлата на България, са направили нещо много велико, а после отпадат по най-глупавият начин в Европа. Вътрешното първенство е такава пародия, че се надявам талантливите футболисти по-бързо да избягат навън, че да станат играчи. А докато такива като Наско Сираков, Александър Томов, Стойчо Младенов и куп други идоти и/или мафиоти са главни действащи лица, футболът ще е все толкова зле.

7. Националния по футбол. Тук си оставям малка вратички. Нещата зависят от това какъв треньор ще бъде назначен и той да направи правинлна селекция.

8. Ниски цени. Инфлацията става все по-голяма, петролът мина вече границата от 100$ за барел, производство в България почти няма, а и търговците надуват цените допълнително. Т.е няма стоките да поевтинеят.

9. Спиране на безумните строежи. Това се отнася особено за курортите. Докато не се застрои и последният квадратен метър земя, тия няма да спрат. Типичен пример са Банско и Слънчев бряг.

10. Намаляване на лудницата по пътищата и ПТП. Всяка година стават все повече катастрофи, колите повече, трафика по-голям. Скапани пътища, некадърни шофьори и бездействащи политици и контролни органи.

No comments: